01/01/2019 - 09:00 - Kleuters

In één enkele sessie komen alle feestdagen aan bod: Valentijn, carnaval, Pasen, Moeder- en Vaderdag, Halloween, de Sint, kerst,… in deze bijscholing voor het kleuteronderwijs wordt kant en klaar materiaal aangereikt om meteen mee aan de slag te gaan in de klas. We durven een verrassende en niet zo klassieke invalshoek te kiezen en verrassen onze kleuters met leuke, grappige en originele dansen en expressie oefeningen!

01/01/2019 - 09:00 - Lagere school

Later als ik groot ben …
… word ik brandweerman of verpleegster of kelner of nee, wacht, dan word ik snoepwinkelhouder! Of toch Formule 1 piloot? Een moeilijke keuze, maar in dit dansprogramma voor het lager onderwijs worden we het allemaal! Via dansexpressie, hip hop, jazz en drama verkennen we de verschillende beroepen. Ideaal om te verwerken naar schoolfeesten toe!

01/01/2019 - 09:00 - Peuters

Elke dag is voor peuters een ware ontdekkingreis met nieuwe geuren, kleuren en smaken... Van nieuwe vrienden in de klas, bomen die blaadjes krijgen, een ritje met de trein tot een bezoekje bij Oma en haar nieuwe hond... kleine dingen zijn een avontuur en geven de aanzet voor tal van fijne dansen.

01/01/2019 - 09:00 - Lagere school

Mijn dansschoenen! Dans met ons mee op je strandslippers, je bergschoenen, je skilatten of zelfs je zwemvliezen. Dit grensoverschrijdend dansprogramma bundelt leuke dansen rond het thema vakantie/reizen. Vertrekkende van een wereldkaart bezoeken we verschillende landen waar we nieuwe ritmes en melodieën leren kennen. Van Zuid-Amerika over Afrika tot de Noordpool, de wereld was nog nooit zo dichtbij...

01/01/2019 - 09:00 - Kleuters

Muzisch werken met prentenboeken' bekijkt boeken vanuit verschillende perspectieven om heel wat muzische activiteiten aan te bieden: dans, drama, taalvaardigheid, plastische en levensbeschouwelijke activiteiten,... worden op een originele en aanstekelijke wijze aangereikt. De deelnemers duiken in de leefwereld van verschillende personages en ontdekken een hele nieuwe kijk op 'literatuur'. Met een koffer vol leesvoer, spannende en hilarische activiteiten en veel 'kijk en lees'-goesting keer je weer terug naar je klas.

01/01/2019 - 09:00 - kleuter/lager

'Sint en Kerst' is een swingend, aanstekelijk, verrassend en boeiend feestprogramma. Deelnemers krijgen nieuwe invalshoeken en ideetjes om al dansend met de leerlingen aan de slag te gaan. Dansspelen, dansexpressie en heel wat uiteenlopende dansstijlen komen aanbod.

De kerstman, zwarte pieten, Slecht Weer Vandaag, de elfen, een hele stapel cadeautjes, wat chocola en een mooie kerstboom zijn al van de partij... Wie swingt en feest met ons mee?

01/01/2019 - 10:00 - Lager

Dans de 20ste eeuw. Van swing over rock 'n roll tot disco en hiphop

De geschiedenis van de muziek van de 20ste eeuw tijdens de les LO: van swing over rock 'n roll tot disco en hiphop... uit elke muziekstijl worden enkele leuke combinaties aangebracht die leerkrachten meteen kunnen doen met hun klassen ... inclusief dansbeschrijvingen en muziekstijl!

01/01/2019 - 10:00 - kleuter en lager

Je kan kiezen voor een initiatie of bijscholing binnen volgende thema':

- de zee
- speelgoed
- piraten
- reis door de tijd
- dansen met materialen
- vakantie
- zomer, winter, lente of herfst
- Vervoersmiddelen en verkeer
- het bos
- feestdagen
- de zoo
- luilekkerland
-...

Taal stimuleren bij anderstalige kleuters door dans en beweging

Om anderstalige kleuters extra te kunnen ondersteunen en ook de nederlandstalige kleuters op hun eigen niveau te laten werken, gaan we hen in beweging zetten door liedjes, benoemingen, verhalen en muziek.